Teksten voor rouwbrieven

 1. In vertrouwen op God is onze lieve vader en opa vannacht gestorven

 2. Met pijn in ons hart maken wij u bekend dat mijn lieve man, onze inspirerende vader en opa vandaag is gestorven.

 3. Vanmorgen vroeg is mijn lieve man, onze geweldige vader en opa gestorven. Wij hebben talloze fijne herinneringen aan hem, maar wat hadden wij hem nog graag in ons midden gehouden.

 4. Veel te vroeg moest ik haar laten gaan. Nog zo vol plannen en ambities…

 5. Genadeloos was de ziekte. Het sterven een zegen …?

 6. Zij heeft lang tegen haar ziekte gevochten, maar vandaag was het op. Zij kon niet meer. Mijn lieve vrouw, onze dierbare moeder en oma is vanmorgen in ons bijzijn overleden.

 7. De dood kwam onverwacht …

 8. Wij hebben een verdrietig bericht voor u, want vandaag is mijn lieve man, onze unieke vader en opa overleden.

 9. Verdoofd door verdriet laat ik u weten dat vandaag mijn lief is gestorven.

 10. Onze wereld staat op zijn kop, de grond is onder onze voeten weggezakt. We zijn verslagen, want vandaag is mijn lieve vrouw en onze schat van een moeder bij een verkeersongeluk om het leven gekomen.

 11. Hij is lang ziek geweest, heeft tussen hoop en vrees geleefd, heeft geleden, maar vandaag kwam voor hem een eind aan die moeilijke periode. Mijn lieve man, onze dierbare vader en opa is vanmorgen in ons bijzijn overleden.

 12. Geschokt zijn we en heel erg verdrietig, omdat vandaag mijn lieve vrouw, onze unieke moeder en oma plotseling is overleden.

 13. Zij was zo ziek en leed zoveel pijn, het was voor haar niet meer te dragen. Daarom heeft mijn lieve vrouw en onze geweldige moeder er voor gekozen om haar leven te laten beëindigen. Wij waren allen om haar heen toen zij dit leven verliet. Natuurlijk zijn we bedroefd, maar we hebben gezien wat deze ziekte met haar deed en daarom hebben wij vrede met haar keuze.

 14. Velen zullen zeggen dat hij een prachtige leeftijd heeft bereikt, maar toch doet het pijn om afscheid te moeten nemen van mijn lieve vader, onze zachtaardige opa en opi. Dat hij zo lang bij ons mocht zijn maakt het extra moeilijk hem nu te moeten missen.

 15. Vandaag is onze innemende moeder en oma overleden. We zijn dankbaar voor al die dingen die zij voor ons heeft gedaan en zullen haar nooit vergeten.

 16. Vandaag is mijn man en onze vader het zicht op de toekomst kwijtgeraakt en heeft hij besloten om een eind aan zijn leven te maken. Wij blijven achter met al onze vragen, met onze boosheid, wanhoop en verdriet, maar ook met alle goede herinneringen aan hem.

 17. Vandaag moesten wij uit handen geven, onze lieve moeder en oma. We wisten dat zij erg ziek was, maar toch heeft haar overlijden ons verrast.

 18. De dood kwam onverwacht en was onverbiddelijk.

 19. Verdrietig, maar dankbaar voor zoveel mooie jaren samen, maak ik u bekend dat mijn innig geliefde man vandaag is overleden in de Isala Kliniek te Zwolle.

 20. Vandaag is onze lieve vader en opa rustig in zijn slaap gestorven. Door de invloed van de ziekte van Alzheimer leefde hij in een wereld die onbereikbaar was voor anderen. Dat was moeilijk voor zijn omgeving, maar we hadden de indruk dat hij er volstrekt gelukkig was.

 21. Zij is lang ziek geweest, heeft tussen hoop en vrees geleefd, heeft geleden, maar vandaag kwam voor haar een eind aan die moeilijk periode. Mijn lieve vrouw, onze dierbare moeder en oma is vanmorgen in ons bijzijn overleden.

 22. Wij moesten onze lieve moeder en oma uit handen geven, maar wij weten dat zij nu in de handen van de levende God is.

 23. Losgelaten…