De notaris

Het is verstandig om kort na het overlijden van een dierbaar familielid of een goede vriend ook een bezoek te brengen aan een notaris. Die weet wat rechten en plichten zijn en zal duidelijkheid scheppen in een situatie die niemand dagelijks mee maakt. Een notaris geeft aan welke stappen er ondernomen moeten worden. Vaak is een bezoek aan een notaris zelfs noodzakelijk, omdat die een verklaring van erfrecht opstelt. Daarmee kan bijvoorbeeld een geblokkeerde bankrekeningen worden gedeblokkeerd.

Omdat over iedere erfenis in beginsel erfbelasting is verschuldigd, dient er in de meeste gevallen een aangifte erfbelasting te worden ingediend bij de Belastingdienst.

Al bij leven kunnen bij een notaris diverse maatregelen worden genomen die van invloed zijn op de afwikkeling van een nalatenschap. Denk daarbij aan het laten opstellen van een testament, een samenlevingsovereenkomst, huwelijksvoorwaarden, partnerschap-voorwaarden, een schenkingsakte of het voorzien in de bedrijfsopvolging. Uw notaris kan u hier meer over vertellen.

Het Notarieel is een notariskantoor dat ik u kan aanbevelen. Het kantoor is gevestigd aan de Eekwal 8 te Zwolle. Indien gewenst legt Arabesque het eerste contact voor u met dit notariskantoor. De Notarissen Mr. Anne-Marie Smelt en Mr. Martijn de Jong kunnen u op het gebied van familierecht uitstekend van dienst zijn. Zij staan u persoonlijk en professioneel te woord bij het doorspreken van uw testament of de afwikkeling van de nalatenschap van de overledene.

Voor meer informatie: www.hetnotarieel.nl