Een crematie

Tijdens het gesprek waar u uw wensen kenbaar maakt, spreken we natuurlijk ook over welke vorm u voor de uitvaart kiest. Betreft het een begrafenis of kiest u voor een crematie. Arabesque uitvaartverzorging informeert u over de mogelijkheden.

Wanneer u kiest voor een crematie zal de volgende vraag zijn welk crematorium uw voorkeur heeft. In Zwolle kennen we het crematorium Kranenburg. Een crematorium waar dienstverlening hoog in het vaandel staat.

Het crematorium heeft een aula waar zo´n 150 zitplaatsen beschikbaar zijn, maar waar inclusief staanplaatsen zo´n 450 bezoekers de plechtigheid kunnen bijwonen. Bij grotere groepen is het mogelijk om in de ontvangstruimte plasmaschermen te plaatsen, zodat ook daar de plechtigheid te volgen is.

Tijdens de plechtigheid kan worden gesproken, is gelegenheid voor rituelen en kan het orgel of de piano worden gebruikt. Ook is er een prima geluidsinstallatie waarop CD´s kunnen worden afgespeeld. Arabesque uitvaartverzorging kan u helpen met het bemachtigen van de muziek die u misschien zelf niet hebt. Er is ook een uitgebreide collectie muziek aanwezig in het crematorium. Via de digitale muziekcatalogus van het crematorium kunt u kijken of uw muziek aanwezig is. Maar natuurlijk kunnen ook eigen CD´s worden gebruikt.

Het gebeurt tegenwoordig ook dat er foto’s worden gepresenteerd via een laptop en een beamer. Deze presentaties kunnen ook gecombineerd worden met bijpassende muziek. Arabesque uitvaartverzorging kan zorgen dat een mooie presentatie wordt samengesteld.

Er kan gebruik gemaakt worden van de koffiekamer, waar na de plechtigheid een condoleance-bijeenkomst of een koffietafel kan worden gehouden. Op het gebied van consumpties is veel mogelijk.

Tijdens het gesprek waarin u uw wensen kenbaar maakt, proberen we zo nauwkeurig mogelijk de benodigde tijd voor de plechtigheid in te schatten en het aantal bezoekers dat u verwacht. Deze factoren zijn belangrijk om zo voldoende tijd te kunnen reserveren in het crematorium. De ervaring leert dat het reserveren van extra tijd in de aula of in de koffiekamer u meer rust geeft.

Medewerkers van het crematorium kunnen u uitvoerig informeren over de verschillende mogelijkheden voor de asbestemming. Het crematorium biedt u keuze uit een groot assortiment urnen o.a. de lijn ontworpen door Gert Brinkhorst van Rondom Rouw.