De opbaring

Op het gebied van de opbaring zijn tegenwoordig veel mogelijkheden.

Ontwikkelingen in koelfaciliteiten maken het goed mogelijk om een overledene thuis op te baren. Deze thuisopbaring biedt naast de vertrouwde omgeving ook het voordeel dat u op elk gewenst moment van de dag of de nacht even bij de overledene kunt zijn.

Thuis opbaren kan zowel op bed als in een kist. Voor beide situaties zijn geschikte koelfaciliteiten beschikbaar.Multiflex koeling

Arabesque uitvaartverzorging maakt gebruik van de nieuwste ontwikkeling op het gebied van koelingen. Deze nieuwe koeling zorgt er ook voor dat het hoofd gekoeld wordt. Een belangrijke verbetering.

Soms zijn er beperkingen in huis, een nauwe trap naar boven zal het moeilijk maken om boven op te baren. Een alternatief zou dan de huiskamer kunnen zijn.

Het is ook mogelijk om voor het opbaren gebruik te maken van uitvaartcentra in Zwolle en omgeving.

Uitvaartcentrum Kranenburg in Zwolle kent het zogenaamde sleutelsysteem. Dit betekent dat u een sleutel krijgt van een rouwkamer in het uitvaartcentrum en zo, op door u gewenste momenten, de overledene kunt bezoeken. Kent het uitvaartcentrum de mogelijkheid van een sleutelsysteem niet, dan zult u ruim van tevoren telefonisch een afspraak moeten maken.

Er is ook een “Koninklijke” combinatie te maken van de mogelijkheden om op te baren. Na het overlijden van Prins Claus en Prins Bernhard besloot de familie om eerst een aantal dagen thuis op te baren en later werd het lichaam overgebracht naar een plek die toegankelijk was voor de (veel) grotere groep belangstellenden.

Zo zou u kunnen kiezen om na een aantal dagen thuis op de dag voor de uitvaart op te baren in een uitvaartcentrum. Dat geeft u gelegenheid om daar de vrienden en belangstellenden uit te nodigen tijdens een condoleance bijeenkomst. Wanneer u de bezoekers een consumptie wilt aanbieden, zijn er in de uitvaartcentra voldoende mogelijkheden.