Arabesque uitvaartverzorging helpt u afscheid te nemen

Geplaatst op

Als iemand sterft, dan staat de wereld op zijn kop en is niets meer wat het was. Rondom een afscheid moet er in een hele korte tijd veel geregeld worden. Soms zijn hier van tevoren al afspraken vastgelegd en zijn de wensen van de overledene ten aanzien van zijn of haar afscheid bekend, maar vaak is dat niet het geval. Omdat een overlijden plotseling is, of omdat er nooit over gepraat is. Door de inschakeling van een uitvaartverzorger worden alle aspecten, zowel de praktische als de emotionele die bij een uitvaart komen kijken, begeleidt. Hierdoor hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken iets te vergeten tijdens het proces.

 

Het gesprek
Nadat een overlijden is gemeld bij Arabesque wordt er direct een afspraak gemaakt voor een gesprek, waarin de wensen voor een uitvaart besproken worden. Zo komen tijdens dit gesprek onderwerpen als het verzorgen en opbaren van de overledene, maar ook de vorm van afscheid, aan de orde. Wordt het een begrafenis of een crematie? Daarnaast wordt de keuze voor de kist gemaakt en worden rouwkaarten en een tekst hiervoor uitgezocht. Er is heel veel mogelijk – gelukkig maar – ook zaken waaraan u misschien nog helemaal niet hebt gedacht.

Coördinatie van de uitvaart

Als alles is vastgelegd en de datum van de uitvaart is bekend, zal Arabesque het geheel coördineren zodat u u helemaal kunt richten op het afscheid nemen van uw dierbare. Na de uitvaart zijn er echter nog wel een aantal zaken te regelen, waaronder de nalatenschap en een aantal financiële zaken. Arabesque helpt u hierbij, als u dit wenst. Ook kunt u gebruik maken van het nabestaanden loket, waar onder andere een checklist te vinden is, met alle acties die in uw specifieke situatie genomen moeten worden. En moeten er ook uitvaartpolissen afgehandeld worden? Dan kan Arabesque u hierin ook bijstaan.

Voor meer informatie over alle diensten van Arabesque, kijkt u op de website: www.arabesque-uitvaartverzorging.nl of neemt u contact op via 038-4600749