Een waardig afscheid in de coronatijd

Geplaatst op

Afscheid nemen van een dierbare is natuurlijk nooit gemakkelijk, maar met de huidige maatregelen omtrent het nieuwe coronavirus kunt u de uitvaart wellicht niet eens de invulling geven waar u op hoopte. Het geeft een warm gevoel als veel vrienden en kennissen bij de uitvaart aanwezig zijn en hun medeleven betuigen. Toch is ook in deze woelige tijd een waardig afscheid zeker mogelijk. Hier leest u meer over de huidige voorwaarden voor bezoekers aan een uitvaart en hoe u toch een goed afscheid kunt organiseren.

De voorwaarden voor een uitvaart

Net als bij andere bijeenkomsten is het tijdens de coronatijd belangrijk om het contact tussen mensen tijdens de uitvaart te beperken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat alle aanwezigen tenminste 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden en vaste zitplekken moeten hebben. Momenteel is er geen maximum aantal bezoekers, mits iedere aanwezige zich bij aankomst aanmeldt en een gezondheidscheck ondergaat. Lukt het niet om aan deze voorwaarden te voldoen, dat is het maximum aantal bezoekers 250 als de uitvaart buiten plaatsvindt en 100 als de uitvaart binnen plaatsvindt.

De positieve kanten van een uitvaart in de coronatijd

Door de wettelijk vastgelegde maatregelen en de eventuele eigen zorgen kiezen veel mensen ervoor om de uitvaart alleen met naaste familie en goede vrienden te houden. Dit wordt door velen als heel positief ervaren, omdat het een intieme sfeer geeft waarin mensen beter hun emoties kunnen uiten en er de ruimte ontstaat om persoonlijke gesprekken aan te gaan.

Heeft u liever een grote uitvaart zodat iedereen de kans krijgt om afscheid te nemen van de overledene? Dit kan dus ook, zodat u zich aan bovenstaande voorwaarden houdt. Uw uitvaartondernemer van Arabesque Uitvaartverzorging in Zwolle begeleidt u tijdens het hele proces en adviseert u graag over de mogelijkheden. Zo weet u zeker dat de uitvaart, ondanks de maatregelen die genomen moeten worden, toch perfect aan uw wensen en die van de overledene kan voldoen.

Wilt u meer weten over het organiseren van een uitvaart of zoekt u een betrokken uitvaartbegeleider in Zwolle? Neem vrijblijvend contact op met Arabesque Uitvaartverzorging.